Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБ

Уважаеми съграждани,
Скъпи учители, ученици и дейци на културата,


Честит 24 май - Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура, най-истинският, най-емоционален празник, дълбоко скътан в сърцето на всеки българин!

В историята има лица и събития, които по своята значимост надхвърлят рамките на една епоха и на един народ, има дела, като делото на Светите братя Кирил и Методий, начертали пътя и определили съдбата на славянските народи както до днес, така и за бъдещите векове.

Има дни като днешният, в който се прекланяме пред енергията и стремежа на българските просветители, пазители на духовността и националната памет. И това, че отново сме заедно, е свидетелство за непреодолимия и непреходен стремеж на народа ни към книжовност, към образование.

Уважаеми учители и дейци на културата,
Продължавайте да пазите идеите и заветите на нашите предци, носейки в себе си силата на духа и любовта към знанията, науката и прогреса. На всички вас, посветили своята творческа енергия на мисията да обединяват гордия български дух, изказвам своята дълбока признателност и благодарност.

Скъпи абитуриенти,
Поздравявам ви по случай завършването на училище и започването на един друг етап от живота ви, пълен с изненади и предизвикателства! Бъдете позитивни, мечтайте и сбъдвайте мечтите си с убедеността, че ще се превърнете в успели и достойни хора, носете винаги светлината на този празник в душите си!
Д-р Венка Стоянова, Народен представител от ПП ГЕРБ

Д-р Венка Стоянова, Народен представител от ПП ГЕРБ в 44 НС
Член на комисията по образованието и науката в 44 НС


Wednesday 23 May 2018 - 20:43:31
изглед за печат

Милена Дамянова, Председател на Комисията по образованието и науката в 44 НСУважаеми учители и преподаватели,
Учени и творци, музейни,
Читалищни и библиотечни деятели,
Скъпи деца и ученици,

„Народността не пада там, дето знаниьето живей“ – утре, на 24 май, тези думи от всенародния училищен химн на Стоян Михайловски ще звучат из цялата страна. Наричаме този празник най-български и най-истински. Тачим го и само в този ден цял народ пее като един „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви“.

На този ден поднасяме венци и славим делото на Светите братя Кирил и Методий и ясно заявяваме, че то е нашето велико минало и настояще, чрез което градим своето бъдеще. Казваме го всеки ден, а в месеците на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз показахме, че не само сме част от европейското семейство, а наследници на онези, които създадоха нашата писменост и тя „обходи целий мир; за все световната просвета,тя бе неизчерпаем вир“.
На този ден благодарим и се покланяме пред делото на учителите ни, на многобройните просветители и културни деятели. Защото знаем, че само хора с духовна сила могат да разпространяват знанието, което „възкресява народния гений“.


[ Още... ]
Търговище

Tuesday 22 May 2018 - 14:37:02
изглед за печат


Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев посети град Търговище.

Визитата му бе по повод 241-ия Традиционен пролетен панаир „Изложение Търговище“.

Заедно с кмета д-р Дарин Димитров и народния представител д-р Венка Стоянова разгледаха представените автентични български занаяти на обособената „Алея на занаятите“.


Евродепутатът поздрави организаторите за неуморния труд за опазване на дългогодишната традиция. Тази година изложението събра над 100 български производители и търговци.

[ Още... ]
Търговище

Monday 14 May 2018 - 21:18:01
изглед за печат


Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов посети Търговище по повод празника на града и 241-вия традиционен пролетен панаир. В присъствието на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров той честити лично празника на търговищенци, събрани на вечерния концерт с участието на Валя Балканска, Петър Янев, гайдарска група „Орфикус” и дует „Ритон”.

„ Поздравявам ви, че вече толкова години пазите традициите. Да съм тук свас, на Деня на Търговище, ме зареди с изключително позитивна енергия. Пожелавам ви много усмивки и приятни емоции по време на празника”, каза Цветан Цветанов. Той сподели, че развитието на Търговище по време на управлението на Дарин Димитров е видно, и че добрата му работа се усеща и оценява от гражданите.

[ Още... ]
Търговище

Monday 14 May 2018 - 07:47:45
изглед за печат


Честит 14 май,
Честит ден на Търговище, скъпи съграждани!


Да е светъл, изпълнен с празнично настроение и усмивки този ден!

Да е споделен от всички нас, които с грижа и постоянство, с професионализъм и отдаденост, с търпение и обич се прекланяме пред миналото и градим настоящето и бъдещето на нашия град - онази неподвластна на време и разстояние крепост, която винаги ще ни посреща и закриля с любовта на родния дом, на бащината стряха.

Като народен представител от област Търговище, с подкрепата на правителството, с широкия поглед и енергични действия на общинското ни ръководство, съм уверена, че градът и общината ни ще продължат да се променят в качествено нова насока, каквато зададе д-р Димитров в първия си мандат като кмет. Защото Търговище заслужава и управление, и граждани, които приемат положителната промяна на града и селата ни за своя лична кауза!


Д-р Венка Стоянова
Народен представител в 44 НС
Търговище
Отиди на страница       >>  
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2018
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved