Андрей Ковачев

ПП ГЕРБ

АЗ СЪМ ЗА !

Фейсбук профил

МГЕРБКултурната институция отпразнува 155 години от създаването си

петък 15 ноември 2019 - 15:02:06
изглед за печат


"Вече повече от век и половина читалището поддържа огъня на знанието, съхранява българските традиции и заема важно място в културния живот на общината, да възможности за развитие на творческите заложби на поколения търговищенци. Поздравявам Ви и благодаря за това,че развивате не само традиционни, но и модерни и интерактивни артистични форми, с които увличате в читалищната дейност и младото поколение", каза кметът на Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров по време на тържествения концерт на ОНЧ "Напредък-1864".

Концерт-спектакалът бе посветен на 155 годишнина от създаването на образцовото народно читалище в Търговище. Организаторите на празника бяха подготвили разнообразна музикално-танцова програма за своите гости, в която взеха участие Хор "Родна песен", с диригент Красимира Коларова, ВИС "Златни зари", с художествен ръководител Събина Георгиева, Балет "Галакси", ръководен от Екатерина Петрова, Театралната студия с художествен ръководител Грета Неделчева, Вокалната студиа с педагог Иванка Иванова и Детски ансамбъл "Джумалийче", ръководен от Стамен Стаменов. В юбилейния концерт специално участие взеха Балетна формация "Търговище" към ЦМДИ, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева и ПФА "Мизия", с гл.художествен ръководител Любчо Василев.

Той връчи на секретаря на ОНЧ "Напредък-1864" най-високото отличие - "Златна лира" от името на Съюза на българските музикални и танцови дейци за големи заслуги към българската култура.

[ Още... ]
Търговище

петък 15 ноември 2019 - 14:21:37
изглед за печат


„Вие сте доказателство, че човек може да бъде полезен на обществото и след края на трудовия си път. Благодаря Ви за опита, който споделяте, за мъдростта, за градивната критика, с които ни сочите пътя напред“, това заяви кметът на Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров пред възрастните хора от пенсионерски клуб „Паисий Хилендарски“.

Д-р Димитров бе гост на клуба по повод 50-та годишнина от създаването му.

Членовете на пенсионерския клуб изказаха благодарност към д-р Димитров за обновяването и сменената дограма през изминалата година. Кметът и областен координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров заяви, че такива ремонти са заложени и през новия му управленски мандат.

Припомняме, че над 135 000 лв. е общата сума, която Община Търговище отделя за консумативи, издръжка и стимулиране дейността на пенсионерските клубове през годинана.

[ Още... ]
Търговище
Представители на ПП ГЕРБ-Търговище посетиха изложбата "Състояния" в художествената галерия

сряда 13 ноември 2019 - 15:18:36
изглед за печат


Кметът на община Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров присъства на официалното откриване на изложбата живопис - "Състояния". Тя бе експонирана в Художествена галерия "Никола Маринов"-Търговище, а нейн автор е художника Румен Райнов.

Д-р Дарин Димитров и представители на ГЕРБ-Търговище поздравиха твореца за неговото майсторство в изкуството и цветовете, които прелива в различните си картини.

Изложбата бе открита от директора на ХГ Пламен Проданов, който представи творчество на художника пред гостите в изложбената зала.

[ Още... ]
Търговище
13 съветници от ПП ГЕРБ ще бъдат гласа на избирателите в местния парламент

петък 08 ноември 2019 - 14:13:02
изглед за печат


Новоизбраният общински съвет - Търговище проведе първото си заседание за мандат 2019-2023. В самото начало областният управител на област Търговище Митко Стайков приветства новоизбраните общински съветници, пожелавайки им да работят заедно за Търговище и всички жители на общината.

Според изскването в Закона за местното самоуправление и местната администрация първото заседание на новия общински съвет бе ръководено от най-възрастния общински съветник - д-р Никола Найденов от групата на ПП ГЕРБ.

"За мен е чест и огромна отговорност да застана днес пред всички Вас - представителите на местния парламент на Търговище. По време на местните избори тази година нашите съграждани ни гласуваха доверие и ни подкрепиха. Това доверие сме длъжни да оправдаем през следващия 4-годишен управленски мандат. Нека всички заедно с разум и визия напред да решаваме проблемите в нашата община, със сърце и емоция да подкрепяме добрите инициативи и каузи, с целеустременост да надграждаме започнатото и да даваме всичко от себе си, работейки за всички жители от община Търговище. На добър час и успешен мандат!", пожела д-р Найденов на новия общински съвет.

Поздравителни слова бяха отправени и от политическите партии в общинския съвет и от народния представител Танер Али.

След като председателят на ОИК в Търговище Младен Балуков обяви резултатите от вота на избирателите по време на местните избори в общината, новоизбраният кмет Д-р Дарин Димитров положи клетва.

[ Още... ]
Търговище
Отиди на страница       >>  
Правилници
Правилници за устройствата и и дейностите на отделните структури в ПП ГЕРБЕвропарламент

Видео
Д-р Дарин Димитров: Ще използваме всички парламентарно законови способи, за да предизвикаме нови избориПредстоящи събития
Няма предстоящи събития

Местни новини

Структури

Фейсбук

Случайнa снимка

Химн на ПП ГЕРБ

Полезни връзки

Новини 2019
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
 

ИЗБОРИ 2011

Търси ГЕРБ Търговище

Copyright ГЕРБ Търговище. All Rights Reserved